Weetjes over wedstrijden.

WebmasterPublicatie om om 08:56 op zondag 24 januari 2016 | unieke lezers: 785 | vertoningen: 1347

Onlangs kreeg ik van enkele leden de opmerking dat er zeer weinig geweten was over wedstrijden. Dit artikel is een poging de leegte op dit vlak een beetje op te vullen door 10 prangende vragen te beantwoorden.
 

1. Hoe neem je deel aan een wedstrijd?

​Deelnemen doe je door je foto's aan de wedstrijdcommissaris van je club te overhandigen. Voor geprojecteerde beelden betekent dit opladen op onze website binnen de geldende termijnen. Afgedrukte foto's worden overhandigd aan de wedstrijdcommissaris.
 


2. Hoe worden foto's beoordeeld in een wedstrijd?

De organiserende instantie duidt een aantal mensen aan die fungeren als jury. Ieder jurylid geeft een aantal punten aan iedere foto. De som van de individuele punten van de jury bepaalt de uitslag van de foto.


3. Wat is MC en wat is CP?

MC = monochroom (ZW beelden), CP = colorprint (kleurenbeelden)
 


4. Wat betekent PI en wat is foto?

PI zijn geprojecteerde beelden, foto zijn afgedrukte beelden. Bij PI moeten foto voldoen aan bepaalde afmetingen uitgedrukt in pixels. Bij foto moeten de afbeeldingen ook voldoen aan bepaalde afmetingen, deze worden uitgedrukt in centimeter.
 


5. Wat betekent "thema" van de wedstrijd?

Het thema van een wedstrijd kan vrij of bepaald zijn. Wanneer het thema bepaald is dan moeten de foto's kaderen binnen ditzelfde thema. Bijvoorbeeld wanneer het thema "winter" is, dan kan je best niet met foto's uit een hete woestijn in Afrika afkomen. Bij een vrij thema mogen alle foto's deelnemen.
 


6. Wat is een fotoreeks?

Een fotoreeks zijn een aantal beelden die logisch bij mekaar horen, deze beelden handelen dikwijls over eenzelfde thema, onderwerp of houden verband op de een of andere manier met mekaar.
 


7. Aan welke wedstrijden doet onze club officieel mee?

Onze club doet mee aan wedstrijden georganiseerd door twee instanties: het CVB (Centrum voor beeldexpressie in Vlaanderen) en het VLF (verbond der Limburgse fotokringen). De foto wedstrijden waaraan wij meedoen zijn:

Door het CVB georganiseerde wedstrijden:

CvB Photo Awards 2016 Lente (FOTO)
CvB Photo Awards 2016 Lente (PI)
CvB Photo Awards 2016 Herfst (FOTO)
CvB Photo Awards 2016 Herfst (PI)
CvB Photo Awards 2016 Herfst (Fotoreeks)


Door het VLF georganiseerde wedstrijden:

Criterrium 2016 (PI)
Criterium 2016 (FOTO)
Provinciaal Salon (PI)
Provinciaal Salon (FOTO)
 


8. Wat is een aanvaarding?

Een aanvaarding zijn alle werken boven de aanvaardingsgrens. Een aanvaardingsgrens kan bijvoorbeeld bepaald te worden door een maatstaf van 30% te gebruiken, dit wil zeggen dat ongeveer 30% van de ingezonden werken aanvaard worden. Een aanvaardingsgrens wordt uitgedrukt in punten, bijvoorbeeld alles boven de 21 punten is aanvaard.
 


9. Wat is een medaille?

Een medaille is de prijs voor het beste werk van de reeks. Soms heb je een gouden, een zilveren en een bronzen medaille voor plaatsen 1,2 en drie.
 


10. Wat is een diploma?

Een diploma wordt gegeven aan de dire beste werken  volgend op de medailles van de reeks. Een diploma is dus voor plaats 4, 5 en zes..

Reacties op dit artikel


Om te reageren moet je aanmelden!>>> Verberg 8 gerelateerde artikels


Gerelateerde artikels


Wedstrijdkalender 2018

14/02/2018 De wedstrijdkalender 2018 is gedeeltelijk klaar. Voortaan kan iedereen die slechts meedoet aan 1 discipline (foto of PI) clubkampioen worden doordat enkel de 16 beste werken meetellen voor de totaalstand. Wij raden alle nieuwe leden ten stelligste aan het artikel in ...
Een foto in dit artikelEen link in dit artikel615 lezersnaar het artikel...

Wedstrijdkalender 2017

01/02/2017 De wedstrijdkalender 2017 is gedeeltelijk klaar. Voortaan kan iedereen die slechts meedoet aan 1 discipline (foto of PI) clubkampioen worden doordat enkel de beste werken meetellen voor de totaalstand. ​Onderaan het artikel de reglementen van het VLF en het CvB ...
Een foto in dit artikelEen pdf-bijlage in dit artikelEen link in dit artikel870 lezersnaar het artikel...

Aanvaarde werken Provinciaal Salon 2016

06/07/2016 Dit zijn de aanvaarde werken van het provinciaal Salon 2016. Vermeldingswaardig zijn eveneens dat zowel Freddy als Vic een diploma behaalden. Leden die prefereren niet mee te doen met het algemeen clubklassement dienen dit te laten weten aan de ...
Twintig foto's in dit artikel1 reactie  - 428 lezersnaar het artikel...

Volledige uitslagen wedstrijden (UPDATE)

09/05/2015 Update: blijkbaar was de volledige uitslag van het VLF criterium nog niet gepubliceerd, deze kan je vinden in de bijlage. Deze namiddag kreeg ik de volledige uitslag van de CVB-wedstrijd binnen. Opvallend zijn de vele net-niet aanvaardingen. Jullie kunnen de ...
Drie pdf-bijlages in dit artikel2 reacties  -  345 lezersnaar het artikel...

Opladen wedstrijdfoto's op fotodigiclub.be

09/07/2013 Een tijdje geleden ontwierp de webmaster van deze website een systeem om foto's voor wedstrijden op te laden. Uitgangspunt was het leven van onze leden gemakkelijker maken door hun de mogelijkheid te geven lang op voorhand beelden op te laden voor een bepaalde ...
Een film in dit artikel1 reactie  - 286 lezersnaar het artikel...

Nationaal salon NMBS

31/03/2012 Het kan maar niet op, de prijzen blijven binnenstromen.   Natuurfotograaf Dany Tielens lid van onze fotodigiclub heeft de afgelopen maand meegedaan met een wedstrijd ingericht door Koninklijke Focus Spoor Antwerpen . " Het Nationaal Salon NMBS." ...
4 reacties  -  383 lezersnaar het artikel...

Resultaten - Prijs van Vlaanderen & VLF criterium PI

19/05/2011 Voila, in bijlage de resultaten van: Prijs van Vlaanderen 2011 monochrome (zwart-wit foto's) color prints projected images onderwerp vrij. VLF criterium projected images onderwerp vrij.
Twee pdf-bijlages in dit artikel308 lezersnaar het artikel...

Stickers wedstrijdfotografie VLF

16/04/2011 Zoals beloofd op de vergadering  van donderdag - de wedstrijdstickers voor VLF wedstrijden in PDF-vorm.
Een pdf-bijlage in dit artikel351 lezersnaar het artikel...


 

 

UITSTAPPENNIEUWS40 JAARTHEMAWEDSTRIJDENEXPOSITIEVERGADERINGENCURSUSSENDOWNLOADSESHOWS