Weetjes over wedstrijden.

WebmasterPublicatie op zondag 24 januari 2016 | unieke lezers: 484 | vertoningen: 636

Onlangs kreeg ik van enkele leden de opmerking dat er zeer weinig geweten was over wedstrijden. Dit artikel is een poging de leegte op dit vlak een beetje op te vullen door 10 prangende vragen te beantwoorden.
 

1. Hoe neem je deel aan een wedstrijd?

​Deelnemen doe je door je foto's aan de wedstrijdcommissaris van je club te overhandigen. Voor geprojecteerde beelden betekent dit opladen op onze website binnen de geldende termijnen. Afgedrukte foto's worden overhandigd aan de wedstrijdcommissaris.
 


2. Hoe worden foto's beoordeeld in een wedstrijd?

De organiserende instantie duidt een aantal mensen aan die fungeren als jury. Ieder jurylid geeft een aantal punten aan iedere foto. De som van de individuele punten van de jury bepaalt de uitslag van de foto.


3. Wat is MC en wat is CP?

MC = monochroom (ZW beelden), CP = colorprint (kleurenbeelden)
 


4. Wat betekent PI en wat is foto?

PI zijn geprojecteerde beelden, foto zijn afgedrukte beelden. Bij PI moeten foto voldoen aan bepaalde afmetingen uitgedrukt in pixels. Bij foto moeten de afbeeldingen ook voldoen aan bepaalde afmetingen, deze worden uitgedrukt in centimeter.
 


5. Wat betekent "thema" van de wedstrijd?

Het thema van een wedstrijd kan vrij of bepaald zijn. Wanneer het thema bepaald is dan moeten de foto's kaderen binnen ditzelfde thema. Bijvoorbeeld wanneer het thema "winter" is, dan kan je best niet met foto's uit een hete woestijn in Afrika afkomen. Bij een vrij thema mogen alle foto's deelnemen.
 


6. Wat is een fotoreeks?

Een fotoreeks zijn een aantal beelden die logisch bij mekaar horen, deze beelden handelen dikwijls over eenzelfde thema, onderwerp of houden verband op de een of andere manier met mekaar.
 


7. Aan welke wedstrijden doet onze club officieel mee?

Onze club doet mee aan wedstrijden georganiseerd door twee instanties: het CVB (Centrum voor beeldexpressie in Vlaanderen) en het VLF (verbond der Limburgse fotokringen). De foto wedstrijden waaraan wij meedoen zijn:

Door het CVB georganiseerde wedstrijden:

CvB Photo Awards 2016 Lente (FOTO)
CvB Photo Awards 2016 Lente (PI)
CvB Photo Awards 2016 Herfst (FOTO)
CvB Photo Awards 2016 Herfst (PI)
CvB Photo Awards 2016 Herfst (Fotoreeks)


Door het VLF georganiseerde wedstrijden:

Criterrium 2016 (PI)
Criterium 2016 (FOTO)
Provinciaal Salon (PI)
Provinciaal Salon (FOTO)
 


8. Wat is een aanvaarding?

Een aanvaarding zijn alle werken boven de aanvaardingsgrens. Een aanvaardingsgrens kan bijvoorbeeld bepaald te worden door een maatstaf van 30% te gebruiken, dit wil zeggen dat ongeveer 30% van de ingezonden werken aanvaard worden. Een aanvaardingsgrens wordt uitgedrukt in punten, bijvoorbeeld alles boven de 21 punten is aanvaard.
 


9. Wat is een medaille?

Een medaille is de prijs voor het beste werk van de reeks. Soms heb je een gouden, een zilveren en een bronzen medaille voor plaatsen 1,2 en drie.
 


10. Wat is een diploma?

Een diploma wordt gegeven aan de dire beste werken  volgend op de medailles van de reeks. Een diploma is dus voor plaats 4, 5 en zes..

Reacties op dit artikel


Om te reageren moet je aanmelden!>>> Toon 7 gerelateerde artikels


 

 

40 JAARUITSTAPPENNIEUWSEXPOSITIEWEDSTRIJDENTHEMAVERGADERINGENCURSUSSENESHOWSDOWNLOADS