Openlucht fototentoonstelling “Contrast”.

Frank VandersmissenPublicatie om om 20:38 op maandag 3 juli 2017 | unieke lezers: 528 | vertoningen: 631

Dames en heren,

Onder grote belangstelling vond op zondagmiddag 2  juli de opening plaats van de openlucht fototentoonstelling “Contrast”.

Deze bijzondere fototentoonstelling “Contrast” wordt - in samenwerking met de Gemeente Zonhoven, het Verbond van Limburgse Fotokringen vzw (VLF) en het Centrum voor Beeldexpressie (CVB)-  door Fotodigiclub De Teut in het kader van haar 40 jarig bestaan in het centrum van Zonhoven georganiseerd.

Voorzitter Danny Munters

Tijdens een druk bezochte vernissage schetste de  voorzitter van Fotodigiclub de Teut,  Danny  Munters het ontstaan en de ontwikkeling van foto, dia en filmclub in 1977 tot moderne fotodigiclub in 2017. Hij roemde de samenwerking met de foto organisaties - Verbond van Limburgse Fotokringen vzw (VLF) en het Centrum voor Beeldexpressie (CVB) – en dankte in het bijzonder de Gemeente Zonhoven voor het constructieve meedenken bij het tot stand komen van deze foto tentoonstelling. 

Schepen van Cultuur, lokale handel en economie en KMO,  Lieve Vandeput

Lieve Vandeput sprak van een voor Zonhoven van belang zijnde expositie die inwoners en toeristen zeer al aanspreken. Zij uitte haar bewondering voor de hoge kwaliteit van de getoonde werken en feliciteerde de leden van de fotoclub met het bereikte resultaat van de tentoonstelling.

Muzikaal intermezzo

Tussen de sprekers in konden de aanwezigen genieten van een jonge beloftevolle Limburgse Harpiste, Lise Vandersmissen. 

De opening

Op uitnodiging van Schepen Lieve Vandeput bezochten alle genodigden, na het doorknippen van het gebruikelijke lint, de tentoonstelling. Hier gaven de makers van de fotografische werken persoonlijk toelichting over de door hen gemaakte foto’s.  “Contrast” blijkt een zeer toepasselijke naam te zijn voor deze fototentoonstelling. De tentoongestelde werken tonen op fotozeildoeken van ca 2 x 3 meter, een uiteenlopende visie op fotografie met verrassende, originele standpunten en onderwerp keuzes.

Duur tentoonstelling

De tentoonstelling werd op zondag 2 juli geopend en zal nog tot 31 augustus, 24 uur per dag, dagelijks toegankelijk zijn.

Groepsfoto exposanten Sfeerbeelden Sfeerbeelden Sfeerbeelden Sfeerbeelden
Sfeerbeelden Sfeerbeelden Sfeerbeelden Sfeerbeelden Sfeerbeelden
Sfeerbeelden Sfeerbeelden Sfeerbeelden Sfeerbeelden Sfeerbeelden
Sfeerbeelden Sfeerbeelden Sfeerbeelden Sfeerbeelden Sfeerbeelden
Lise Vandersmissen contrast


Bijlagen Artikel

Contrast in Het Belang van LimburgReacties op dit artikel


Om te reageren moet je aanmelden!
Perssoonlijke boodschapMarleen Tutenel reageerde op maandag, 3 juli 2017 - 21:05:42 (msgid=2203) voor publiek bestemd
 

Een mooie tentoonstelling waar we allemaal heel trots op mogen zijn.

  >>> Toon 12 gerelateerde artikels


 

 

40 JAARUITSTAPPENNIEUWSEXPOSITIEWEDSTRIJDENTHEMAVERGADERINGENCURSUSSENESHOWSDOWNLOADS