De vele levens van William Klein.

Frank VandersmissenPublicatie om om 20:29 op dinsdag 26 september 2017 | unieke lezers: 401 | vertoningen: 523

Een superboeiende reportage over één van de meest invloedrijke fotografen van de vorige eeuw: William Klein. Opmerking: fotodigiclub.be toont voortaan ook Engelstalige documentaires om het aanbod groter te maken.

We citeren Wikipedia: William Klein werd geboren in New York City op 19 april 1928. Hij is een Amerikaans-Frans fotograaf en filmmaker die bekendstaat om zijn ironische benadering van beide media en om zijn ongewone fotografische technieken in pers- mode- en straatfotografie. Klein staat 25e op de door Professional Photographer Magazine samengestelde lijst van de 100 meest invloedrijke fotografen.

Klein experimenteerde in de loop van zijn carrière met veel verschillende brandpuntsafstanden, maar hij werd vooral bekend om zijn van dichtbij genomen foto's met groothoeklenzen tussen 21mm en 28mm. De aanzienlijke vervorming die daarbij soms optrad nam hij er gewoon bij. Klein nam risico's om zijn medium ten volle te kunnen benutten, waardoor hij afstand nam van de generatie straatfotografen die Henri Cartier-Bresson als model namen. Hij verkende op verschillende manieren de mogelijkheden van film, afdruk en papier, en experimenteerde met belichting en compositie.Bijlagen Artikel
The many lives of William Klein
 Reacties op dit artikel


Om te reageren moet je aanmelden!


 

 

UITSTAPPENNIEUWS40 JAARTHEMAWEDSTRIJDENEXPOSITIEVERGADERINGENCURSUSSENDOWNLOADSESHOWS